De toekomstvisie voor energie in België 

 
 

Waarom?

Om onze klimaatdoelstellingen te behalen moet de productie en consumptie van energie in België minstens tegen 2050 volledig vrij zijn van de uitstoot van CO2. Een immense opdracht. Vanwege die urgentie en het belang van deze uitdaging draagt de milieubeweging actief bij tot het energiedebat in België.

Wat?

Op het online platform Our Energy Future brengen WWF, BBL, Greenpeace en IEW al hun relevante rapporten, briefings en publicaties samen die bijdragen tot een beter inzicht in een duurzame energietoekomst in België, en dit binnen een Europese context. 

Daarnaast bieden we een overzicht aan van de hernieuwbare elektriciteit die de voorbije jaren in België werd toegevoegd. Elk kwartaal updaten we deze 'energytracker'. 

Hoe?

Dit alles valt te raadplegen via het drietalig (Nederlands, Frans en Engels) menu bovenaan, of via onderstaande links:

 

Uitgelicht

In het kader van het debat over het energiepact hebben BBL en IEW aan onderzoeksinstelling Energyville een  update  gevraagd van de energiestudie die ze begin 2017 voor Febeliec maakte. De studie toont aan dat het openhouden van 2 extra kerncentrales niet voordeliger is, maar wel risicovoller. Lees hier de  samenvatting (NL)  en het  rapport (EN) . 

In het kader van het debat over het energiepact hebben BBL en IEW aan onderzoeksinstelling
Energyville een update gevraagd van de energiestudie die ze begin 2017 voor Febeliec maakte. De studie toont aan dat het openhouden van 2 extra kerncentrales niet voordeliger is, maar wel risicovoller. Lees hier de samenvatting (NL) en het rapport (EN)

 

Nieuws